Smučišče Vogel      
         
 

Vogel velja za enega najbolj prijetnih smučarskih centrov pri nas. Do zgornje postaje gondolske žičnice se povzpete v pičlih šestih minutah, od tam pa se odpre čudovit razgled, ki sega navzdol na Bohinjsko jezero in navzgor na gorske grebene, ki predstavljajo mejo med Gorenjsko in Primorsko.

Pozimi je Vogel znano visokogorsko smučišče, kjer vam snežna idila nedotaknjene narave še polepša uživanje ob smučanju ali deskanju. Na Voglu je sedem žičniških naprav in 14 smučarskih prog, ki se razprostirajo na 78 ha na nadmorski višini med 569 in 1800 m. Skupna dolžina prog je 18 km. Na svoj račun pridete tudi ljubitelji adrenalina, saj vas ob progi Storeč čaka urejen snežni park za deskarje. Smučarska sezona običajno traja od decembra pa vse do prvih dni maja.
Obilica sonca, izjemne panorame, lepe in urejene smučarske proge so kot nalašč za tiste, ki jim smučanje prinaša najlepše trenutke, mojstre vijuganja pa ob lepem vremenu in ustreznih razmerah navdušujejo možnosti smuke tudi zunaj označenih prog.

Poleti se Vogel preobleče iz belih oblačil v živahnejše barve. Številne sprehajalne in markirane gorske poti so idealne za rekreacijo, fotografiranje, uživanje v prijetni spokojnosti visokogorja in ogledu gorskega rastlinstva in živalstva. Vogel je poznan tudi med ljubitelji jadralnega padalstva, in sicer kot eno lepših vzletnih točk.

Pod Voglom je pravi raj za kolesarjenje, jahanje in različne vodne športe, ob Savi Bohinjki pa so možne aktivnosti kot npr. kayaking, canoeing in hydrospeed.

Več na www.vogel.si

 
bordanje - Vogel
 
   
gore v Triglavskem narodnem parku
 
   
smučišče Vogel