Dodaj med priljubljeneE-poštaZemljevid strani SlovenskoEnglish

Sirarna Zadnji Vogel

domov sirarna sobe lokacija galerija vtisi
 
   

V spodnjih bohinjskih gorah, le pol ure hoje od zgornje postaje gondole na Voglu, se nahaja majhna sirarna, ki s svojo preprostostjo in čudovito okolico nikogar ne pusti ravnodušnega. V času smučarske sezone je koča na voljo za najem, v poletnih mesecih pa še vedno služi svojemu prvotnemu namenu - pridelavi sira.

Vsako leto junija se živino prižene na planino, nazaj v dolino pa se jo odžene v septembru. V vmesnem času sirar iz svežega mleka izdeluje sir, skuto in kislo mleko, z veseljem pa vam postreže tudi z ostalimi domačimi dobrotami. Sirarna Zadnji Vogel je del Turistične sirarske poti, ki je nastala z željo združiti zanimivosti s področja kmetijstva in turizma. V koči lahko tudi prespite - na voljo so vam sobe in skupna ležišča.

Koča leži na planini Zadnji Vogel, od koder se razprostira čudovit panoramski pogled na Triglav in sosednje vrhove. Pot od zgornje postaje gondole do planine ni zahtevna, zato je obisk sirarne odlična izbira za družinski izlet. V poletnem času zelena pokrajina navdušuje vse ljubitelje narave, ko zapade sneg, pa koča s svojo okolico predstavlja pravo zimsko idilo.

Tu se nadihate svežega zraka, saj vas obdajajo gozdovi in prelepi vrhovi Spodnjih Bohinjskih gora. Obiščite nas in se prepričajte sami!!
Zadnja novica


oddano:


  vreme
     
Napoved (Boh. Bistrica):
   
           
     
Razmere na Voglu:
   
     
Temp. (Orlove glave): oC
Veter (Orlove glave): m/s
> več na Vogel.si <
   
 
  najem koče pozimi
     

Sirarno Zadnji Vogel lahko v času smučarske sezone tudi najamete!!
Najem koče v času smučarske sezone
Vse o najemu koče si preberite
> tukaj <

   
 
  facebook
         
 
  kontakt
      Za informacije in rezervacije nas pokličite na tel.:    
      040/226-257 Gašper
040/432-900 Tadej
   
      ali pa nam pišite na:    
      [email protected]