Dodaj med priljubljeneE-poštaZemljevid strani SlovenskoEnglish

Sirarna Zadnji Vogel

domov sirarna sobe lokacija galerija vtisi
 
   

Sirarna je locirana na smučišču Vogel, ki leži nad Bohinjskim jezerom, v jugovzhodnem delu Julijskih Alp. Nahaja se na planini Zadnji Vogel (1413 m), le 20 metrov proč od območja, kjer v zimskem času poteka trasa smučarske proge. Lokacijo koče na smučišču si lahko ogledate na spodnjem zemljevidu naprav in smučarskih prog - za povečavo kliknite na sliko, nato pa poiščite planino Zadnji Vogel.

Zemljevid naprav in smučarskih prog na Voglu

Dostop do koče je možen po različnih poteh:

Pot do Sirarne (temno modra črta na spodnjem zemljevidu) se začne pri zgornji postaje nihalke in je srednje zahtevna. Pri smučarski progi Brunarica zavijete desno, od tam pa vas do koče usmerjajo lesene table. Pot ima več vzponov in padcev, vzela pa vam bo vzela približno 30 minut.

Del zgoraj opisane poti je možno prehoditi tudi po stezi skozi gozd (svetlo modra črta). Ta pot je nezahtevna in ima položen padec (brez vzponov), zato jo še posebej priporočamo družinam z majhnimi otroki.

Pravi planinci boste gotovo izbrali pot skozi Žagarjev graben (rumena črta na zemljevidu). Srednje zahtevna planinska pot se prične pri spodnji postaji nihalke na nadmorski višini 569 m. Da dosežete planino Zadnji Vogel potrebujete približno dve uri hoje, pri tem pa vam nekatera mesta v spodnjem delu poti nudijo čudovit pogled na Bohinjsko jezero.

V zimskem času pa je seveda najenostavneje, če se do koče kar prismučate. Z nihalko se povzpnete do smučišča, se zapeljete s štirisedežnico Orlove glave, nato pa se s smučmi spustite v dolino po progi Orlove glave - Zadnji Vogel (rdeča črta na zemljevidu). Že po nekaj minutah vijuganja po belih strminah boste Sirarno zagledali na levi strani smučarske proge.

  vreme
     
Napoved (Boh. Bistrica):
   
           
     
Razmere na Voglu:
   
     
Temp. (Orlove glave): oC
Veter (Orlove glave): m/s
> več na Vogel.si <
   
 
  najem koče pozimi
     

Sirarno Zadnji Vogel lahko v času smučarske sezone tudi najamete!!
Najem koče v času smučarske sezone
Vse o najemu koče si preberite
> tukaj <

   
 
  facebook
         
 
  kontakt
      Za informacije in rezervacije nas pokličite na tel.:    
      040/226-257 Gašper
040/432-900 Tadej
   
      ali pa nam pišite na:    
      [email protected]